Duurzame Dinsdag: eerste dinsdag van september
- 31 aug 2020
De eerste dinsdag van september staat traditiegetrouw geheel in het teken van duurzaamheid. Op deze Duurzame Dinsdag krijgt politiek Den Haag uit het hele land allerlei duurzame ideeën en initiatieven aangereikt in de zogenaamde Duurzame Dinsdag koffer. Ook dit jaar zijn de beste ideeën weer genomineerd om in de prijzen te vallen. Op dinsdag 7 september 2021 worden de prijswinnaars bekend gemaakt.
LED verlichting: eenvoudig en duurzaam.
De eenvoudigste manier om duurzaam bezig te zijn is nog altijd het besparen van energie, zodat er niet onnodig veel energie hoeft te worden geproduceerd wat weer extra CO2-productie betekent. Misschien gebruikt u al LED verlichting hier en daar, maar heeft u ál uw halogeenlampen, gloeilampen of spaarlampen in uw huis of kantoor al vervangen? U bespaart met LED namelijk 90% van uw energie in vergelijking met een gloeilamp. En ook de spaarlamp heeft een misleidende naam, want u bespaart met een LED lamp nog steeds 40% ten opzichte van een spaarlamp. LED verlichting gaat bovendien veel langer mee. De levensduur van een LED lamp is gemiddeld zo’n 35.000 branduren. Een gloeilamp brand gemiddeld 1.000 uur, een halogeenlamp zo’n 3.500 uur en een spaarlamp gemiddeld 7.500 uur. Kortom, reden genoeg om al uw lampen te vervangen door LED. En bij LEDdirect hebben we LED alternatieven voor zo goed als alle fittingen.
Gebruik alleen energie als het nodig is.
Schakelt u alle apparaten uit wanneer u ze niet meer gebruikt? Zorg voor minder stroomgebruik en verminder de kans op brandgevaar door uw apparaten uit te schakelen wanneer u ze niet gebruikt. Denk bijvoorbeeld aan de tv, de radio of uw pc. Laat ook de opladers van bijvoorbeeld uw mobiele telefoon niet in het stopcontact zitten: ook zonder een telefoon die oplaadt verbruiken ze stroom. En schakel natuurlijk het licht uit als het niet meer nodig is. Heeft u al eens gedacht aan het installeren van bewegingsmelders voor uw verlichting? Dit kan een boel onnodige branduren besparen.
Scheid uw afval: ook uw lampen.
Scheid u uw afval? Door het scheiden van afval kunnen meer producten gerecycled worden. Lever dus uw afval zoveel mogelijk gescheiden in. Dit geldt natuurlijk ook voor uw oude lampen. Deze kunnen ingeleverd worden bij uw supermarkt. Dus wees ook duurzaam en doe alle oude lampen de deur uit, vervang ze door energiezuinige LED verlichting en lever uw oude lampen in bij een recyclepunt!